Valioliiga 10.03.2019: Arsenal – Manchester United

Superkerroin: Arsenal – Manchester United

Arsenal tekee maalin rangaistuspotkusta 6,75
ManU tekee maalin rangaistuspotkusta 7,25Manchester United ja Arsenal palaavat europelikiireiden jälkeen takaisin Valioliigan top 4 -taiston pariin. United teki mahdottomasta mahdollisen ja laittoi PSG:n käsittämättömästi laulukuoroon Mestarien liigassa. Arsenalia puolestaan kylvetettiin Rennesin toimesta Eurooppa-liigan puolella.

Rasitteena europelit?

Unai Emery juoksutti torstain Eurooppa-liigan koitokseen Rennesiä vastaan paria poikkeusta lukuun ottamatta parhaan saatavilla olleen miehistönsä. Tuloksena oli turpasauna Sokratis Papastathopouloksen lennettyä ensimmäisellä jaksolla tuplakeltaisella ulos ja ottelun muututtua puolustustaisteluksi. Emeryn joukkojen ykkösprioriteetti on luonnollisesti varmistaa paikka Mestarien liigaan ensi kaudeksi ja Valioliigassa kilpailun ollessa kovaa runsaammat lepuutukset Eurooppa-liigassa voisivat olla paikallaan jatkossa. Piste-ero Valioliigassa neljäntenä olevaan Manchester Unitediin on tällä hetkellä ainoastaan yksi piste ja vieraaksi Emirates Stadiumille saapuva United -miehistö on edelleen loukkaantumisten runtelema, joten ainakin siinä mielessä tykkimiehillä on oiva sauma niskalenkkiin. Arsenal -leirissä fiilistä nostattaa sunnuntaille myös viime aikojen varsin kelvollinen tuloskunto torstain vihkoon menneestä euromatsista huolimatta.

Alexandre Lacazettella oli torstaina pakkohuili, sillä ranskalainen oli pelikiellossa otettuaan BATE Borisovia vastaan pari viikkoa takaperin punaisen kortin, joten sunnuntaina on edes joitain tuoreita jalkoja heittää kentälle. Rob Holding, Héctor Bellerín ja Danny Welbeck jatkavat lasaretin puolella ja Lucas Torreira on pelikiellossa viime kierroksen derbyssä ottamansa punaisen kortin takia.

Ihmemies Ole

ManUn Mestarien liigan jatkohaaveiden piti olla jo Old Traffordilla hävityn avausosan myötä murskana, mutta Pariisissa koettiin draamaa ja United paineli Marcus Rashfordin lisäajan rankkarimaalin turvin kahdeksan parhaan joukkoon. Käsittämätön suoritus ottaen ottelun lähtökohdat loukkaantumisten ja avausosan sukelluksen suhteen huomioon. Uroteko alleviivasi jälleen Ole Gunnar Solskjaerin merkitystä joukkueen moraalin nostattajana ja näyttää siltä, että norjalaisluotsin jatkosopimus on vain ajan kysymys. Otteluruuhka painaa cup-menestyksen myötä ManUlla jaloissa, mutta peli tuntuu silti kulkevan viikosta toiseen. Lauantaina paluun tekevät Paul Pogba ja todennäköisesti myös Anthony Martial ja Phil Jones. Nemanja Maticin ollessa vielä sairastuvalla ottanee Scott McTominay jälleen avauksen paikan keskikentällä. PSG:tä vastaan McTominayn tehtävänä oli tehdä Marco Verrattin elämä hankalaksi ja nappiin meni.

Loukkaantumislista on parista todennäköisestä kuntoutumisesta huolimatta vielä pitkä. Éric Bailly loukkasi itseään Pariisissa ja liittyy Jesse Lingardin, Juan Matan, Ander Herreran, Antonio Valencian, Nemanja Maticin, Matteo Darmianin ja Alexis Sánchezin seuraan lasarettiin. Maticilla ja Darmianilla on pieni mahdollisuus kokoonpanoon sunnuntaina.

Tammikuun toisinto?

Manchester United pudotti Arsenalin jatkosta FA Cupissa tammikuussa. Tuossa ottelussa tykkimiehet eivät löytäneet aseita Unitedin nopeiden hyökkääjien pysäyttämiseen. Solskjaerin tapa pitää kärkipari Lukaku-Rashford leveydessä toisistaan etäällä venyttää Arsenalin puolustusmuotoa kohtuuttomasti ja luo paljon tyhjää tilaa laitapakkien taakse, mihin United pyrkii iskemään. Voi olla, että Emery vastaa tähän kolmen miehen puolustuslinjalla sunnuntaina, mutta suuria tiloja saattaa silti syntyä ManU -pelaajien hyödynnettäväksi muualle. Tykkimiehet lähtevät otteluun lievänä ennakkosuosikkina kertoimien valossa, mutta ManU näyttää kuitenkin monella tapaa paremmalta joukkueelta juuri nyt.

Superkerroin: Arsenal – Manchester United

Arsenal tekee maalin rangaistuspotkusta 6,75
ManU tekee maalin rangaistuspotkusta 7,25

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here