UCL 12.03.2019: Manchester City – Schalke

Jos viime viikon yllätystuloksista on mitään opittu, ei kannata Manchester Citynkään jatkopaikkaa vielä kirkossa kuuluttaa avausosan vierasvoitosta huolimatta. Murheellisessa formissa luovivan Schalken jatkopaikka olisi toteutuessaan kuitenkin ehkä kierroksen kovin yllätys, joten eiköhän tässä parissa suosikki pidä lopulta pintansa.

Säikähdyksestä selvitty

Schalke näytti Gelsenkirchenissä pelatussa avausosassa iskevän Cityn kanveesiin Nabil Bentalebin iskettyä kahdesti rangaistuspotkusta ja Nicolás Otamendin lennettyä tappioasemassa suihkuun, mutta niin vain Leroy Sané ja Raheem Sterling toivat Citizens -ryhmän rinnalle ja ohi. Cityn peli kulkee kauden ratkaisupelien lähestyessä erinomaisesti, maalipaikkoja syntyy liukuhihnalta  ja vain ihme voisi syöstä Pep Guardiolan joukot ulos puolivälieristä. City lämmitteli lauantaina Valioliigassa Watfordia vastaan ja Sterlingin hattutempun myötä tuloksena oli 3-1 -voitto.

Tiistain koitoksesta ovat pelikiellon takia sivussa edellä mainittu Otamendi sekä Fernandinho, joka olisi ottelusta sivussa joka tapauksessa loukkaantumisen vuoksi. Vincent Kompany, Benjamin Mendy sekä Kevin de Bruyne jättivät maanantaina harjoitukset väliin ja todennäköisesti kukaan kolmikosta ei ole tiistaina pelikuntoinen. Hyvä uutinen oli John Stonesin paluu ja Kompanyn ollessa sivussa Stones ottaisi paikan Aymeric Laporten rinnalla keskuspuolustuksessa.

Kriisi syvenee

Schalken tilanne Bundesliigassa näyttää karmealta. Tähän kauteen ladatut odotukset on alitettu Mestarien liigan pudotuspeleihin selviytymistä lukuun ottamatta pahasti ja putoamiskamppailu kotoisessa liigassa häämöttää enää muutaman pisteen päässä. Schalken menestys viime kaudella perustui tiiviiseen puolustuspelaamiseen, mutta sitä voidaan Gelsenkirchenissä enää vain muistella. Cityä vastaan pelatun ensimmäisen osaottelun jälkeen Schalke on hävinnyt Bundesliigassa kolme kertaa peräkkäin ja omissa on soinut peräti 11 kertaa. Domenico Tedesco vakuutteli ottelun alla pressitilaisuudessa Schalken keskittyvän täysillä City -kohtaamiseen ja jatkopaikan tavoitteluun, vaikka osa kannattajista on varmasti jo putoamiskamppailuun keskittymisen kannalla.

Schalken kannalta hyvä asia on Breel Embolon kuntoutuminen ja sveitsiläistä odottaa avauspaikka hyökkäyksessä Etihad Stadiumilla. Omar Mascarell lienee vielä nivusvammaisena sivussa ja Daniel Caligiuri tekee Alessandro Schöpfille seuraa sairastuvalla. Weston McKennie ottanee Caligiurin paikan kuninkaansinisten oikealla laidalla.

Turpasauna luvassa

Schalkella ei ole Etihad Stadiumilla mitään hävittävää. Ennakkoasetelmat lupailevat Citylle isoja voittolukemia ja Schalkelle marssia laulukuoroon. Ottelusta onkin lupa odottaa viihdyttävää, sillä vieraiden kannalta järkevää olisi pelata upporikasta ja rutiköyhää ja laittaa hankalassa paikassa kaasu pohjaan alkuvihellyksestä lähtien. On kuitenkin vaikea nähdä Cityn maalinteon tökkivän tilanteessa, jossa sillä on mahdollisuus hyökätä heikosti organisoitua puolustusta vastaan, joten kotijoukkueen maalikarkelot ovat erittäin todennäköiset.

Superkerroin: Manchester City – Schalke 12.03.2019 22.00: City voittaa & Agüero tekee vähintään 2 maalia: Oli 3,00 – Nyt 4,00!

KIKKELI

UCL 12.03.2019: Juventus – Atlético Madrid

Juventus lähtee kuromaan kahden maalin takaa-ajoasemaa kiinni Torinossa tiistai-iltana, kun Atlético Madrid saapuu kylään. Avausosassa Diego Simeonen miehistö käytti erikoistilanteet tylysti hyväkseen ja piti oman pään samalla puhtaana, joten ennakkoasetelmat ovat vierasjoukkueelle hyvin edulliset.

Muuri murrettava

Massimiliano Allegri käytti perjantaina Juventuksen valtavan johtoaseman Serie A:ssa hyväkseen ja lepuutteli suurta osaa vakioavaajistaan 4-1 -voittoon päättynessä kotipelissä Udinesea vastaan. Jos kotimaan liigassa Juventus on suvereeni niin Mestarien liigassa La Vecchia Signora on toden teolla selkä seinää vasten ja nyt ovat hyvät neuvot kalliit. Allegrin on tiistai-illaksi keksittävä melkoiset poppakonstit, sillä erinomaisesti joukkueena puolustavan Atléticon linjat on saatava murrettua ja peliväline toimitettava verkkoon vähintään kahdesti, mielellään vielä useammin. Avauskokoonpanon kasaamisessa Allegrilla on tällä kertaa kunnolla haasteita, sillä laitapakeista kunnossa ovat ainoastaan João Cancelo ja Leonardo Spinazzola. Jälkimmäinen ei ole tällä kaudella juuri peliaikaa saanut, joten on mahdollista, että Allegri lähtee otteluun kolmen topparin linjalla ja Federico Bernardeschi ottaa toisen wing backin paikan. 3-5-2 -formaatio todennäköisesti pudottaisi Paulo Dybalan penkin puolelle.

Juuri laitapuolustajana viihtyvä Alex Sandro nappasi ensimmäisessä osaottelussa varoituksen, mikä tarkoitti samalla korttitilin täyttymistä ja toisen osaottelun seuraamista katsomon puolelta. Mattia De Sciglio, Andrea Barzagli, Juan Cuadrado, Sami Khedira ja Douglas Costa miehittävät sairastupaa.

Vierasmaali tähtäimessä

Atlético lähtee toiseen osaotteluun taatusti puolustuksen kautta. Diego Simeone ohjastaa puolustuksen ja keskikentän sijoittumaan puolustettaessa kahdeksi tiiviiksi linjaksi, joiden väliin Juven pelaajilla on tuskin liikaa asiaa pallon kanssa. Hyökkäyspäässä katseet kiinnittyvät Antoine Griezmannin ja Álvaro Moratan juoksu- ja viimeistelyvoimaan ja kaksikon onnistuessa maalinteossa esimerkiksi juuri nopeasta vastahyökkäyksestä, on Atlético erittäin lähellä jatkopaikkaa.

Allegrin tavoin myös Simeone antoi viikonloppuna lepoa reilulla kädellä avainpelaajilleen. Los Rojiblancos on vielä mukana Espanjan liigan mestaruuskamppailussa, joten lepuutukseen liittyi suuri riski. Leganés kaatui kuitenkin Saúlin osumalla 1-0, joten Simeonen ratkaisu osoittautui tehokkaaksi.

Atletilla on niin ikään ongelmia laitapakkien terveystilanteen kanssa, sillä Filipe Luís ja Lucas Hernández ovat molemmat lasaretin puolella ja Juanfranin on todennäköisesti pelattava tällä kertaa vasemmalla. Thomas Partey ja Diego Costa missaavat Torinon reissun pelikiellon vuoksi.

Juventus köysissä

Vierasmaalisääntö saattaa tiistaina nousta arvoon arvaamattomaan, mikäli Atleti onnistuu edes kerran pallon Wojciech Szczesnyn selän taakse iskemään. Vaikka Atléticolla oli lohkovaiheessa vieraspeleissä suuria vaikeuksia, on vaikea uskoa tiiviisti puolustavan vierasjoukkueen päästävän Torinossa neljää maalia. Atlético on tällä hetkellä muutenkin oivassa tuloskunnossa ja palloa ei olla kaivettu omasta verkosta viiteen viime otteluun, joten unelma kotikentällä pelattavasta finaalista jatkunee vielä ainakin puolivälierävaiheeseen saakka. Uskomattomia comebackeja on kuitenkin tässä hiljattain todistettu, joten vielä ei kannata Juvenkaan heittää kirvestä kaivoon.


Superkerroin: Juventus – Atlético Madrid 12.03.2019 22.00: Ronaldo tekee maalin, Juventus voittaa & vähintään 10 kulmaa: Oli 3,25 – Nyt 3,50!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here