UCL 13.03.2019: Bayern München – Liverpool

Bayern München ja Liverpool iskevät yhteen keskiviikon jännärissä Allianz Arenalla. Bayern puolusti maalittomaan tasapeliin päättyneessä avausosassa järkevästi, mutta ei tarjonnut juurikaan mitään hyökkäyspäähän. Paluuosassa nähdään varmasti aggressiivisempi Bayern, mikä nostaa ottelun maaliodottamaa.

Haasteita poissaoloista

Bayern murskasi lauantaina Wolfsburgin Pool -matsin kenraaliharjoituksessa ja vire on kevättä kohti mentäessä muutenkin kovenemaan päin. Niko Kovacin miehistö oli Anfieldilla ottavana osapuolena, mutta keskittyminen riitti nollapeliin. Toisessa osaottelussa peli tulee ainakin Bayernin osalta näyttämään hyvin erilaiselta, sillä se on tottunut hyökkäämään aggressiivisesti kotiyleisönsä edessä eikä keskiviikkonakaan tähän nähdä muutosta. Bayernin avauskokoonpanosta voisi nostaa avainpelaajiksi Pool -koitokseen kolme pelaajaa: Robert Lewandowskin, Thiago Alcántaran sekä Javi Martínezin. Hyökkäyspäässä Lewandowskin on Thomas Müllerin ollessa sivussa iskettävä jatkoa tämän kauden 8 maalin Mestarien liiga-saldolleen. Javi Martínezin on puolestaan suojattava Bayernin puolustuslinjaa Liverpoolin vaarallisilta hyökkääjiltä, jotka pyrkivät aiheuttamaan tuhoa linjojen välissä. Viimeisenä Thiago on suunnanmuutospelaajana elintärkeä siirryttäessä puolustusasemasta hyökkäykseen pallonriistojensa ja nopeiden ratkaisusyöttöjensä turvin.

Lauantaina maalin mieheen iskenyt kaksikko Joshua Kimmich-Thomas Müller on pelikieltojen vuoksi sivussa ottelusta. Arjen Robben ja Corentin Tolisso puolestaan seuraavat loukkaantuneina ottelua katsomon puolelta, mutta Bayernin onneksi niin Kingsley Coman kuin David Alabakin ovat saaneet haavansa nuoltua ja molemmat ovat keskiviikkona kokoonpanossa.

Vierasmaali pakollinen

Sadio Manén, Roberto Firminon ja viime aikoina nuhaisesti esiintyneen Mohamed Salahin on keskiviikkona kyettävä maalintekoon. Bayern puolusti avausosassa tiiviisti joukkueena, mutta paluuosassa on lupa odottaa baijerilaisilta enemmän hyökkäyspäässä ja Virgil Van Dijkin johtama takalinja joutuu taatusti koville. Viikonloppuna Pool lämmitteli Burnleyn nurin 4-2 -lukemin ja yllä mainitusta triosta Mané ja Firmino iskivät kumpainenkin kaksi osumaa. Jürgen Klopp miettii kuumeisesti parasta hyökkäyspään ryhmitystään, sillä maalipaikoille on päästävä ja puolustusorientoituneelta keskikentältä ei tavallisesti tule juurikaan tulitukea. Firmino merkittäneen paperilla keskushyökkääjäksi, mutta brassi pudottautuu usein alas peliä tekevään rooliin, jolloin vastustajan topparin seuratessa “Bobbya” syntyy Mané-Salah -kaksikolle tilaa. Bayern -pelaajista Firminon vartijaksi asettunee kuitenkin Javi Martínez, jolloin Liverpoolin on pyrittävä luomaan tilaa muilla tavoin.

Poolin topparitilanne näyttää jo paremmalta Dejan Lovrenin kuntouduttua sunnuntain matsiin penkille asti. Joe Gomez kuntouttelee itseään ainakin vielä maajoukkuetaukoon saakka ja Naby Keita on Burnley -ottelusta saamansa pikkuvaivan takia sivussa.

Valmiimpi Bayern

Liverpoolin vierasvire on yskähdellyt viime viikkoina kunnolla ja voitottomien otteluiden putki on kasvanut jo kolmeen. Näyttää myös todennäköiseltä, että Niko Kovacilla on Poolin hyökkäyspelin tukahduttamiseen aseet ja kunhan toisessa päässä ruuti on kuivaa, painelee Bayern voitetun ottelun myötä jatkoon.

Superkerroin: Bayern München – Liverpool 13.03.2019 22.00: Lewandowski tekee maalin, Bayern voittaa & vähintään 10 kulmaa: Oli 4,00 – Nyt 4,50!

UCL 13.03.2019: FC Barcelona – Lyon

Lyon saapuu kovavireisen Barcelonan vieraaksi Camp Noulle neljännesvälierävaiheen toiseen osaotteluun. Avausosa nyhjättiin lukuisista maalipaikoista huolimatta maalittomana, mutta nyt tuskin nähdään samaa.

Kostautuuko tuhlailu?

Barcelona tuhlaili helmikuussa pelatussa avausosassa huolella. Maalintekoyrityssarake näytti 24:ää, mutta maalisarake nollaa. Nallipyssyilyyn ei ole enää Camp Noulla varaa, sillä Lyonin vierasmaali tarkoittaisi Barçan pakkovoittoa. Ernesto Valverden suojatit ovat viime peleissä löytäneet kuitenkin maalijyvän ja Lyon -matsin jälkeen Real Madridin pokaalihaaveet murskattiin molemmissa kotimaisissa kilpailuissa. Viikonloppuna Rayo kävi kiusaamassa puoliajan verran Barcelonaa Camp Noulla, mutta Leo Messin ja Luis Suárezin lapikkaista syntyneet osumat varmistivat sinipurppurapaitojen voiton. Valverden Barçasta on kuoriutunut varma tulosorientoitunut suorittaja, mikä aavistuksen sotii seuran filosofiaa vastaan, mutta kelpaa niin kauan kun tulosta tulee. Ennakkosuosikin asema on keskiviikkona taattu, mutta vastustajaa ei ole varaa aliarvioida.

Barçan terveystilanne näyttää juuri nyt kohtuullisen hyvältä. Rafinha on toki loppukauden sivussa eikä Thomas Vermaelenia nähdä Lyonia vastaan kokoonpanossa, mutta muutoin ei ole valittamista. Takareisivenähdyksestä kärsinyt Ousmane Dembélé treenasi jo ottelun alla normaalisti muun joukkueen mukana, mutta aloittanee keskiviikkona penkiltä.

Prässipeli avain

Lyonin on rohkeasti luotettava myös vierasottelussa omaan tekemiseensä. Liian syvälle ei kannata vetäytyä, sillä Barcelona kykenee murtamaan tiiviinkin alhaalla makaavan puolustusmuurin. Lyonin suurin vahvuus on vastustajan puolustuspään pelaajiin kohdistuva kollektiivinen prässi, jossa Nabil Fekirin kaltaiset nopeat pelaajat pääsevät loistamaan. Pallonriistoista seuraavat nopeat hyökkäykset on kyettävä muuttamaan maaleiksi, mikäli jatkopaikasta halutaan haaveilla. Juuri edellä mainittu Fekir tekee keskiviikkona paluun avausosan pelikieltonsa jälkeen, joten Lyonilla on hyvin aseita taktiikkansa toteuttamiseen. Lyonin kannalta rohkaisevaa on viime matsien hyvä maalivire, sillä viimeisissä kolmessa ottelussa ovat nailonit venyneet peräti 10 kertaa vastustajan päässä.

Lyon -koutsi Bruno Génésiota hikoiluttaa vielä topparina pelaavan Marcelon tilanne, sillä brassi loukkasi viikonlopun liigapelissä Strasbourgia vastaan itseään. Ainoastaan Amine Gouiri on varmuudella sivussa keskiviikon Barcelona -ottelusta.

Terävyys maalipaikoissa ratkaisee

Avausosan tuloksesta johtuen puolivälieriin painelee se joukkue, joka tehokkaammin käyttää maalipaikat hyväkseen Camp Noulla. Barcelonan hyökkäyskoneisto on parhaimmillaan murhaavan kova, mutta Lyon kykenee myös maalintekoon Fekirin ja Memphis Depayn johdolla. Ei olisikaan yllättävää, jos molemmat joukkueet saavat keskiviikkona nimiä tulostaululle. Laatuerosta johtuen Barcelona painelee kuitenkin jatkoon ilman Messin ja Suárezin täydellistä off-päivää.

Superkerroin: Barcelona – Lyon 13.03.2019 22.00: Messi tekee avausmaalin & Barcelona voittaa: Oli 3,00 – Nyt 3,25!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here