Serie A 17.03.2019: AC Milan – Inter

Viikonlopun ehdoton ykkösmatsi on sunnuntaina San Sirolla pelattava Derby Della Madonnina eli Milanon derby. Kotijoukkueeksi otteluun merkitty Milan on huimassa formissa ja lähtee ennakkosuosikkina kovassa turbulenssissa lentävää Interiä vastaan.

UCL tavoitteena

Gennaro Gattuson luotsaama Milan on hävinnyt viimeksi noin pari kuukautta sitten. Juventukselle kärsityn Supercup-tappion jälkeen Rossonerin saldo näyttää seitsemää voittoa ja kolmea tasapeliä. Viime viikonloppuna Milan kävi hakemassa Veronasta Perparim Hetemajn Chievolta pisteet ja voittoputki Serie A:ssa kasvoi viiteen otteluun. Gattuson joukot ovat kuin varkain päässeet hiipimään muun muassa Interin ohi ja Napolin perävalotkaan eivät ole enää kaukana. Loppukauden tavoite on ilman muuta selviytyä Mestarien liigaan ja juuri nyt ei voisi näyttää juuri paremmalta, sillä peli kulkee, loukkaantumistilanne on hyvä eikä europelejäkään ole rasitteena.

Milanin sairastupa koostuu pitkäaikaispotilas Giacomo Bonaventurasta sekä Cristián Zapatasta, joka kamppailee vielä jonkin aikaa sitkeän reisivamman kanssa.

Kentän ulkopuolella kuohuu

Derbyissä aiemmin kauhua niittänyt Mauro Icardi ei ole pelannut minuuttiakaan sen jälkeen, kun kapteeninnauha siirrettiin Samir Handanovicin käsivarteen. Virallisena selityksenä argokärki on kärsinyt polvivaivoista, mutta viimeisimpien tietojen mukaan harjoituksissa käyntikään ei ole miestä kiinnostanut, joten kaikkien kannalta paras ratkaisu olisi ehkä se, että Icardi ei enää kesän jälkeen jatkaisi sinimustissa. Inter on vieläkin hyvin mukana kamppailussa Mestarien liigan paikoista, mutta vire on ehkä osin juuri yllä mainitun sähläyksen takia heikkenemään päin. Eurooppa-liigasta tuli torstaina lähtö Frankfurtin käsittelyssä, joten Nerazzurri saa keskittyä loppukauden vain ja ainoastaan liigapeleihin, mikä voi olla Luciano Spallettin joukoille hyvä asia.

Torstain kamppailusta olivat sivussa Icardin lisäksi Lautaro Martínez, Kwadwo Asamoah, João Miranda, Radja Nainggolan sekä Sime Vrsaljko. Näistä Martínez ja Asamoah olivat pelikiellossa, joten sunnuntaina paluu kokoonpanoon on tosiasia. Marcelo Brozovic istui Frankfurtia vastaan penkillä reisivaivan takia ja täydessä pelikunnossa kroaatti ei vielä välttämättä ole sunnuntainakaan.

Interin ahdinko syvenee

Ennakkoasetelma on varsin suosiollinen Milanille, sillä joukkue on saanut valmistautua rauhassa viikon verran ja terveystilanne on erinomainen. On myös vaikea kuvitella case Icardin olevan vaikuttamatta Spallettin miehistön moraaliin ja kun yhtälöön lisätään nuhaiset peliesitykset ja avainmies Brozovicin loukkaantumishuolet näyttää sunnuntain derby kääntyvän punamustille.

Vihje: Milan – Inter 17.3.2019 21.30: Milan @2.45

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here