Valioliiga 31.03.2019: Liverpool – Tottenham

Liverpool isännöi Tottenhamia Anfieldin huippukamppailussa sunnuntaina. Kyseessä on panoksien puolesta valtava ottelu niin mestaruus- kuin top 4-kamppailunkin osalta. Liverpoolilla ei todennäköisesti ole varaa enää loppukaudesta pistemenetyksiin, joten Jürgen Kloppin miehistö lähtee otteluun all in -taktiikalla.

Maaottelutauosta vetoapua

Liverpoolin mestaruustaisto kulminoitunee kotiotteluihin Tottenhamia ja Chelseaa vastaan. Manchester Cityllä on aavistuksen hankalampi otteluohjelma, joten Poolin selvitessä Spurs- ja Chelsea -otteluista kuivin jaloin on mestaruus käden ulottuvilla. Maaottelutauko saattaa osoittautua Kloppin miehistölle kultaakin kalliimmaksi, sillä sairastupa on tyhjenemään päin ja Mohamed Salah sai arvokasta lepoa miehen jäätyä Egyptin kokoonpanon ulkopuolelle. Salahin ruuti on ollut viime aikoina märkää, joten lepo tehnee hyvää. Liverpool lähtee sunnuntain Spurs -koitokseen ennakkosuosikin viitta harteillaan ja etua tulee myös maaottelutauon aikana kertyneistä lentokilometreistä, sillä Spurs -pelaajat lensivät tauolla huomattavasti enemmän kuin sunnuntain vastustajansa.

Naby Keita ja Xherdan Shaqiri kärsivät pikkuvaivoista tauon aikana, mutta molempien pelikunto lienee riittävän hyvä sunnuntaina. Pitkäaikaispotilaat Joe Gomez ja Alex Oxlade-Chamberlain ovat palanneet jo Poolin harjoitusvahvuuteen, mutta todennäköisesti kaksikkoa vielä vähän aikaa säästellään eikä Spursia vastaan ole peliaikaa tiedossa. Trent Alexander-Arnold on kärsinyt mystisistä selkävaivoista, mutta lienee kuitenkin avauksessa.

Stadionista lisämotivaatiota

Tottenhamin tuloskunto kääntyi pakkasen puolelle pahimpaan mahdolliseen aikaan juuri maaottelutauon alla. Mestaruuskamppailulle heitettiin hyvästit ja jo varmalta näyttänyt top 4-sijoitus on nyt uhattuna. Pochettino lienee miettinyt tauon aikana päänsä puhki säilyttääkseen liljanvalkoisten Mestarien liiga-paikan kauden loppuun saakka. Spursin onneksi taukojen aikana on mahdollisuus korjata kurssia pois vastatuulesta ja luultavasti loppukaudesta peli kulkeekin taas paremmin. Spurs saanee loppukaudelle jonkin verran lisämotivaatiota uudesta stadionistaan, sillä uusi kotinäyttämö vihitään ensi viikolla Crystal Palace -ottelussa käyttöön ja ensi kaudella tietysti halutaan Mestarien liigan otteluita pelata reilut 60000 katsojaa vetävällä areenalla.

Eric Dier ja Serge Aurier loukkasivat itseään omissa maaotteluissaan ja osallistuminen sunnuntain huippumatsiin on epävarmaa. Harry Winks loukkaantui ennen taukoa Dortmund -ottelussa, mutta näyttää siltä, että pelikuntoon ehditään sunnuntaiksi. Pochettinon pelaajavalintoihin lisähaastetta tuottavat Davinson Sánchezin ja Son Heung-Minin pitkät matkat toiselle puolelle maapalloa ja voi olla, että ainakaan molemmat eivät ole Anfieldilla avauskokoonpanossa.

Mestaruustaisto jatkuu

Tottenhamin murheellinen vireystila jatkunee ainakin vielä sunnuntain kamppailussa. Pool on aavistuksen levänneempi ja Klopp kykenee organisoimaan joukkuepuolustuksensa paremmin kuin kollegansa viereisellä penkillä. Syksyn kohtaaminen Wembleyllä näiden joukkueiden välillä päättyi myös punaisten voittoon ja Virgil Van Dijk piti Harry Kanen tuolloin tiukasti takataskussaan, mikä saattaa tapahtua sunnuntainakin. Huippuvireisen Sadio Manén ja levänneen Mo Salahin kirmatessa hyökkäyspäässä on Spurs -takalinjalle luvassa hikinen iltapuhde.

Vihje: Liverpool – Tottenham 31.03.2019 18.30: Liverpool -0.75 @1.77

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here