Bundesliga 06.04.2019: Bayern München – Borussia Dortmund

Kevät etenee kohti huipennustaan ja Saksassa mestaruuskamppailu kulminoituu lauantain kohtaamiseen Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin välillä Allianz Arenalla. Dortmund karkasi viikko takaperin kahden pisteen johtoon Bayernin jäätyä Freiburgin vieraana tasapeliin, joten Bayernille kelpaa ottelusta vain ja ainoastaan voitto. Kyseessä on järjestyksessään 100. liigakohtaaminen joukkueiden välillä.

Cup rasitteena

Mestaruus näytti ennen viime viikonloppua matkaavan taas vääjäämättömästi Müncheniin Bayernin kurottua Dortmundin etumatkan kiinni ja mentyä sarjataulukossa keltamustien ohi, mutta Freiburg -tasapeli käänsi vaakakuppia jälleen Dortmundin puolelle, ainakin hetkeksi. Bayern oli ennen tuota ottelua äitynyt vakuuttavaan tuloskuntoon, jossa ainoana tahrana oli Liverpoolille kärsitty kotitappio Mestarien liigassa. Niko Kovacin miehistön jaloissa painanee jonkinasteinen rasitus, sillä viikolla pelattiin Saksan cupissa 2. Bundesligassa pelaavaa Heidenheimia vastaan ja Bayern joutui pelaamaan suuren osan ottelusta kymmenellä miehellä Niklas Sülen napattua ensimmäisellä jaksolla suoran punaisen. Muun muassa Robert Lewandowskia oli määrä lepuuttaa, mutta Heidenheimin johdettua tauolla oli Kovacin tuotava ykkösaseita vaihdosta kentälle.

Loukkaantumisrintamalle kuuluu ottelun alla hyvää, sillä Manuel Neuer, David Alaba ja Arjen Robben näyttäisivät kuntoutuvan pelikuntoon lauantaiksi. Corentin Tolisso on vielä polvivammaisena ainakin kauden loppumetreille asti sivussa.

Löysässä hirressä

Dortmund -kannattajat elävät kärkipaikasta huolimatta tänä keväänä tuskaisia päiviä. Peliesitykset eivät ole vakuuttaneet vielä tämän vuoden puolella erikoisemmin, mutta keltamustien onneksi tulokset ovat kuitenkin positiivisia. Viime kierroksella Paco Alcácer piti kolmen pisteen saalistuksesta huolen kahdella loppuhetkien osumallaan Wolfsburgin verkkoon. Lucien Favrella on hyökkäyspäässä palaset kuta kuinkin kohdillaan, mutta takalinja herättää suuria epäilyksiä etenkin laitapuolustajien osalta, sillä tähän ryhmityksen osa-alueeseen on kohdistunut kauden mittaan luvattoman paljon loukkaantumisia eikä Bayerniakaan vastaan saada kovin vakuuttavaa kaksikkoa kentälle. On mielenkiintoista nähdä Favren lähestymistapa lauantain huippukamppailuun, sillä liika peruuttelu todennäköisesti kostautuisi, jolloin vaihtoehdoksi jää kapteeni Marco Reusiin tukeutuva rohkea hyökkäyspelaaminen, jolla Bayernia on ehdottomasti mahdollista satuttaa.

Viimeisimpänä nimenä sairastuvalle ilmoittautui juuri laitapuolustajana viihtyvä Achraf Hakimi, sillä jalkapöydän murtuma pitää marokkolaisen harmillisesti loppukauden sivussa. Paco Alcácerin, Abdou Diallon ja vammoistaan kuntoutuneen Lukasz Piszczekin pelikunto on vielä tässä vaiheessa hämärän peitossa. Christian Pulisic ja Maximilian Philipp ovat Hakimin tavoin varmuudella sivussa.

Verkot tötterölle

Bayernin peleissä on viime aikoina päästy herkuttelemaan maaleilla. Mainz ja Wolfsburg kaatuivat kumpainenkin 6-0 -lukemin ja Heidenheim -ottelussa nähtiin peräti 9 maalia. Dortmundin puolustuspelaaminen ei ole juuri nyt vakuuttavalla tasolla, joten Roman Bürki joutunee kaivamaan lauantaina palloa verkosta, mutta myös Reusin johtama Dortmund -hyökkäys päässee tulostaululle. Mestaruuskamppailun huipentumisen kunniaksi Allianz Arenalla nähtäneen useampi täysosuma ja vetoihin valikoituu myös tämän hetken kerroinasettelun myötä over -kohde.

Vihje: Bayern München – Borussia Dortmund 06.04.2019 19.30: Over 3.25 @1.87

La Liga 06.04.2019: FC Barcelona – Atlético Madrid

La Ligan mestaruuskamppailu huipentuu lauantai-iltana sarjan kahden parhaan joukkueen ottaessa yhteen Camp Noulla. Barcelona on kahdeksan pistettä edellä Atléticoa, joten voitto kotijoukkueelle tarkoittaisi mestaruuden valumista Diego Simeonen miehistön käsistä.

Ratkaisut lähestyvät

Barcelonalla on käsillä melkoiset härkäviikot. Viime viikonloppuna Espanyol kaatui derbyssä ja tiistaina Ernesto Valverden miehistö matkasi rannikkoa etelään Villarrealin vieraaksi ja Estadio de la Cerámicalla nähtiin 4-4 -lukemiin päättynyt spektaakkeli, jossa Leo Messin ja Luis Suárezin loppuhetkien maalit pelastivat varmuudella makoisalle maistuneen pisteen katalaaneille. Ensi viikolla on vieläpä tiedossa reissu Manchester Unitedin vieraaksi Mestarien liigan puolella, mutta ensin on keskityttävä kärkikamppailun voittamiseen. Gerard Piqué aloitti Messin tavoin Villarreal -matsin penkin puolelta ja puolustus oli osin siitä syystä pahasti tuuliajolla, mutta Atlético -peliin Piquén nimi raapustetaan taatusti ensimmäisten joukossa avauskokoonpanopaperille.

Loppukevättä kohti mentäessä Barçan sairastupa loistaa lähestulkoon tyhjyyttään. Rafinha on toki vielä pitkään loukkaantuneena, mutta Ousmane Dembélé kiihdyttelee kohti paluutaan, jonka on määrä tapahtua Unitedia vastaan ensi viikolla. Valverde riskeerasi ranskalaisen maaliskuussa Lyon -kamppailussa ja se kostautui, joten nyt otetaan kaikessa rauhassa. Arturo Vidal on lauantain matsista pelikiellon vuoksi sivussa.

Viimeinen mahdollisuus

Atléticon ohuet mestaruussaumat saisivat vielä kunnolla tuulta alleen voitolla Camp Noulta. Simeonen miehistö on ollut vuosien saatossa Barcelonalle ikävä vastustaja, mutta voittoihin punavalkoiset eivät ole kuitenkaan juuri pystyneet ja edellinen vierasvoitto on peräti vuodelta 2006. Laulukuoroon Atletin osalta päättyneen Mestarien liigan jälkeen meno liigan puolella on ollut mukiinmenevää ja nyt on kaksi peräkkäistä voittoa alla. Lauantaina Simeonen on jälleen organisoitava joukkuepuolustuksensa huolella, sillä Messiltä ja kumppaneilta on pidettävä tila mahdollisimman vähissä. Toisessa päässä Antoine Griezmannin on oltava pelipäällä ja erikoistilanteista on kyettävä luomaan vaaraa, jotta kolme pistettä on mahdollista napata.

Griezmannin aisaparina nähtäneen lauantaina vielä hieman itseään paranteleva Diego Costa, sillä Álvaro Morata loukkasi viikolla Gironaa vastaan nilkkaansa. Thomas Lemar ja kesällä Bayern Münchenin paitaan siirtyvä Lucas Hernández ovat niin ikään loukkaantuneina sivussa matsista. Lucas ei tule enää Atleti -paitaa pukemaan päälleen, sillä ranskalaispuolustajan polvioperaatio pitää miehen pitkään sivussa.

Mestaruus pakettiin?

Barça lähtee kotietunsa turvin selvähkönä ennakkosuosikkina matsiin. Atléticon menestys riippuu pitkälti onnistuneesta joukkuepuolustamisesta, Griezmannista sekä erikoistilanteista. Mikäli Piquén paluu minimoi Barcelonan takalinjan koomailut, painelee kotijoukkue todennäköisesti voittoon ja varmistaa käytännössä mestaruuden.

Vihje: Barcelona – Atlético Madrid 06.04.2019 21.45: Barcelona voittaa @1.76

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here