Ottelun alussa täytyy olla hereillä

Suomi lähtee todella suurena altavastaajana MM-finaaliin. Tästä kaiken kertoo Suomen hurja kerroin suoralle voitolle, joka on 14,00.

Suomen täytyy olla hereillä heti ottelun alussa. Yhdysvaltojen taitavat ja fyysiset pelaajat yrittävät lyödä Suomea kanveesiin heti ottelun alussa, kun virtaa koneistossa riittää. Naisleijonien täytyy estää välierän kaltainen alku, jossa Kanada iski maalin heti ottelun kärkeen.

Fakta on se, että Yhdysvaltojen pelaajamateriaali on suorastaan ylivertainen Suomen joukkueeseen verrattuna. Tämän takia Suomen pitää pyrkiä yhtenäiseen joukkuepeliin ja jokaisen kaksinkamppailun merkitys on suuri. Näin ollen lähtökohdat illan otteluun ovat täsmälleen samat kuin välierään Kanadaa vastaan. Mikäli Pasi Mustosen suojatit onnistuvat eiliseen tapaan, voi yllätys olla lähellä.

Suomen on oltava vahva puolustuspäässä

Suomen täytyy olla vahva myös puolustuspäässä, sillä Suomen kohtalo riippuu täysin siitä saadaanko jenkkien supertähdet pidettyä kurissa Suomen puolustuspäässä. Maalineduspelaaminen on ollut yksi Naisleijonien heikkouksista ja illan finaalissa kiekot täytyy siivota pois maalin edestä kovemmalla prosentilla. Alkusarjan ottelussa Yhdysvallat rokotti Suomea vastaan juuri kyseisistä tilanteista.

Kun Suomi pelaa alivoimaa, on Naisleijonilta löydyttävä ylimääräinen vaihde silmään. Yhdysvaltojen vaarallisessa ylivoimassa on kestämistä, mutta tärkeillä blokkauksilla ja kiekonriistoilla henkinen etu voi siirtyä Suomelle. Naisleijonat ovat syöneet alivoimalla kumia ahkerasti eivätkä mustelmat pelota, kun puhutaan unelman toteutumisesta.

​Ylivoimapeli Suomen vahvuutena

Turnauksen edetessä Naisleijonien pakkopeli on muovautunut vakuuttavaan kuntoon. Osoituksena tästä on se, että pudotuspeleissä kahteen otteluun on syntynyt peräti neljä ylivoimamaalia. Suomen ylivoimataktiikka on yksinkertainen, mutta se on osoittautunut erittäin toimivaksi. Suomi tykkää pitää kiekkoa ja pelata sitä viivaan. Viivasta Suomen puolustajat laukovat hanakasti ja ohjauksien avulla kiekko on löytänyt useasti tiensä verkon perukoille. Yksi Suomen ylivoiman tärkeimmistä nimistä on Rosa Lindstedt. Pitkän huiskea Lindstedt tekee loistavasti maalivahdin eteen maskia ja hänen ansiostaan Suomi on niin vaarallinen kuin se on.

Noora Räty voi venyä maalinsuulla ihmeisiin

Maailman parhaana naismaalivahtina pidetty Noora Räty torjui välierässä suorastaan ilmiömäisesti. Räty pysäytti Kanadan supertähtien laukauksia peräti 43 kertaa ja oli Suomen voiton tärkein palanen. Mikäli Rädylle sattuu “pöljä päivä” myös tänään, ovat Suomen osakkeet finaalissa korkealla.

Espoon Metro Areenan yleisö antaa varmasti kaiken tukensa taisteleville Naisleijonille ja kuudennen kenttäpelaajan merkitys on tänään enemmän kuin tärkeää.

– Miska Peltoniemi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here